مصاحبه آموزش و پرورش چطور انجام می شود.

مصاحبه آموزش و پرورش عموما به منظور بررسی مهارت‌ها، دانش‌ها و تجربیات افراد برای شغل یا رشته‌ای خاص استفاده می‌شود. این مصاحبه می‌تواند شامل مراحل زیر باشد:

معرفی شما: معمولا مصاحبه با سوال‌های کوتاهی درباره خودتان و تجربه‌هایتان آغاز می‌شود. این مرحله به منظور بررسی آگاهی شما از خود و توانایی‌هایتان است.

معرفی تحصیلات تان: سپس ممکن است تحصیلات و دوره‌های آموزشی که به تحصیلات تان اضافه کرده‌اید را بیان کنید. در این مرحله می‌توانید در مورد تحقیقاتی که انجام داده‌اید و پروژه‌های آموزشی که در آنها شرکت کرده‌اید صحبت کنید.

تجربه کاری:

در این مرحله شما باید درباره تجربیات کاری قبلی خود صحبت کنید و نشان دهید که چطور این تجربیات به شغل و رشته مورد نظر شما مرتبط هستند.

شما می‌توانید درباره پروژه‌هایی که در آنها شرکت کرده‌اید، دستاوردهایی که بدست آورده‌اید و چالش‌هایی که مواجه شدید صحبت کنید. شغل و رشته‌ای که علاقه‌مند به آن هستید: در این مرحله بهتر است درباره دلایلتان برای انتخاب شغل و رشته‌ای که در آن می‌خواهید فعالیت کنید صحبت کنید.

سوالات مربوط به آموزش و پرورش:

در نهایت، ممکن است سوالات مربوط به آموزش و پرورش و قوانین مربوط به این رشته مطرح شود. شما باید آگاهی خود را درباره این موضوعات نشان دهید و به سوالات با دقت و محتوا پاسخ دهید. توصیه می‌شود به منظور آماده‌شدن برای مصاحبه آموزش و پرورش، سوالات محتمل را پیشاپیش مطالعه کنید و جواب‌های مناسبی برای آنها آماده کنید. همچنین مفید است در مورد روش‌های ارتباطی خوب و نحوه ارائه اطلاعات و توجیه تصمیمات خود نیز آگاهی داشته باشید.

تغییرات مصاحبه آموزش و پرورش در سال 1402

سجاد صدیقی، مشاور وزیر و مدیر پروژه‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص فرایند ارزیابی داوطلبان آزمون استخدامی از طریق ماده ۲۸ برای احراز شغل آموزگاری، توضیح داد:

با توجه به تغییرات آزمون استخدامی آزموگاری وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲ و تبدیل آن به فرایندی مبتنی بر ارزیابی صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمی، شیوه مصاحبه با پذیرفته شدگان دچار تغییراتی شده است.

مشاور وزیر افزود: با توجه به اینکه مدل فرایند ارزیابی معلمان مدارس استثنایی متفاوت‌تر هست، سناریو و تمرین‌های ارائه تدریس، ایفای نقش و بحث گروهی این داوطلبان در جلسه ارزیابی، متناسب با فضای تربیتی که در آن قرار خواهند گرفت، فرق دارد.

مصاحبه جدید چطور برگزار میشه

در ادامه میخواهم به عنوان ارزیاب به شما عزیزان به طور دقیق نحوه مصاحبه را توضیح دهم. در صورت تمایل می توانید با ما بصورت تلفی در ارتباط باشید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

نحوه مصاحبه به این صورت هست که شما بصورت گروه های 5 یا 6 نفره وارد می شوید و به تعداد گروه ارزیاب برای بررسی هریک از شما بصورت جداگانه تمام رفتار ، حرکات و صحبت های شما را زیر نظر داشته و دقیقا عین رفتار و گفتار شما را در برگه ویژه ارزیابی شما یادداشت می کند تا در نهایت بر طبق شایستگی هایی که شما در رفتار و گفتارتان داشته اید به شما امتیاز دهد

بحث گروهی

شما بصورت گروهی وارد شده و بصورت دایره ای نشسته و با هم وارد بحث می شوید و روبروی هریک از شما یک ارزیاب نشسته که حرکات و رفتار و صحبت های شما را زیر نظر دارد و یادداشت می کند. در این مرحله اصطلاحا ارزیابها یکسری شایستگیها مدنظر دارند و به آنها امتیاز میدهند که با هم به بررسی هر یک از این شایستگیها می پردازیم

1-مباحثه را به گونه ای ارائه می دهد که به راحتی قابل درک باشد

این یکی از شایستگیهای مدنظر ارزیابان است که شما باید رفتار متناظر و مصداق با این شایستگی را انجام داده باشید که بتوانید نمره این بخش را بگیرید. پس هرچه به زبان ساده و روشن بحث را ارائه دهید امتیاز بیشتری می گیرید

2-سعی می کند همه را با خود همراه کند و قادر به جلب توجه آنها است

اینکه شما چه رفتاری را برای جلب توجه گروه انجام می دهید . شم می توانید مثلا با اشاره به افراد گروه و خواستن از آنها که در مورد نظر شما نظر دهند ، نمره این قسمت را دریافت کنید

3-بازخوردهای مناسبی به دیگران می دهد.

رفتار مصداق با این شایستگی می تواند تنها گفتن کلماتی مثل «درسته» «کاملا درسته» «بله» و … نمره این قسمت را دریافت کنید

4-به کلام دیگران با توجه کامل گوش می دهد.

اینکه شما نشان دهید که که گفتار و صحبت های هم گروه خود با دقت گوش می دهید می توانید نمره این قسمت را دریافت کنید . پس به دنبال تنها صحبت کردن نباشید. اینکه مثلا خودکار دست گرفته و دارید یادداشت می کنید می تواند مصداق خوبی برای این قسمت باشد

در ادامه نشانگرها را بصورت موردی برایتان نام میبرم

5- دیگران را به مشارکت دعوت می کند . 6-مهارت های ارتباط بین فردی فعال را با استفاده از تامل ، بیان مجدد ، پرسش و … به کار می گیرد. 7-به گونه ای افکار و ایده هایش را ارائه می دهد که مورد پذیرش دیگران واقع شود

تدریس

شما در این مرحله باید یک موضوع را تدریس کنید که معموملا این موضوع از طرح ارزیابان به شما پیشنهاد داده می شود و متوجه باشید که دقیقا و تنها اطلاعات شما درباره موضوع تدریس بهیچوجه چندان مهم نیست و شما باید متوجه باشید که شایستگیهای مدنظر ارزیابان چیست و نشانگر و مصداق این شایستگیها چیست . که در ادامه به بررسی این شایستگیها می پردازیم

1-فرایند طراحی آموزشی را می داند

سعی کنید در شروع تدریس خود با سلام و احوالپرسی و با روی خنده و حتی با خواندن بیت شعری کلاس خود را شروع کنید. سعی کنید سریعا وارد بحث کلاس و درس نشوید . از این بگویید که خب مثلا« محمد دیروز غایب بودی مشکی برات پیش اومده بود» یا اینکه بچه ها علی امروز غایبه کسی می دونه چرا؟.

سعی کنید موضوعی که برای تدریس به شما می دهند به روش علمی به تدریس آن بپردازید. مثلا با طرح یک سوال شروع کنید بعد از بچه ها بخواهید که هرکدام نظراتشان را بگویند ، بعد به دنبال جمع آوری اطلاعات و ایجاد فرضیه و در نهایت به نتیجه گیری بپردازید. سعی کنید بچه ها را به مشارکت دعوت کنید.

2-با نظریه های یادگیری آشنا است

دانش کافی از نحوه اداره کلاس درس دارد.

برای مواجه شدن با هر حرکتی از طرف ارزیابان آمادگی داشته باشید. شاید یکی از ارزیابان به سمت شما چیزی پرت کند. شاید بدون توجه به تدریس شما ارزیابان با هم صحبت کنند که هر یک از این رفتار برای ارزیابی شما از نحوه برخوردتان و نحوه اداره کلاس است

4-دانش کافی از روش های ارزشیابی دانش آموزان دارد

5- با روش ها و فنون تدریس آشنا است

مصاحبه آموزش و پرورش

مصاحبه آموزش و پرورش

ایفای نقش

در این مرحله به شما یک سناریو می دهند که شما آن را مطالعه می کنید و در موقعیتی که در آن سناریو هم توصیف آن آورده شده باید بهترین حالت از رفتار مناسب را اجرا کنید.

در این موقعیت یکی از والدین دانش آموز برای شکایت و اعتراض به شما به مدرسه آمده و بصورت تند با شما برخورد می کند که نقش این والدین را یکی از ارزیابان بازی می کند و شما رفتاری که باید در قابل آن انجام دهید را باید با آرامش کامل ایفای نقش کنید . بهیچوجه نترسید و سعی کنید در تمام مراحل والدین را به آرامش دعوت کنید.

جهت دانلود بخشی از منابع مصاحبه و گزینش کلیک کنید

جهت ورود به سایت استخدامی کلیک کنید


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up