استخدام کارشناس استاندارد

سازمان ملی استاندارد ایران در نظر دارد در راستای اجرای ماده 21 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد و انجام وظایف در چهار زمینه فعالیت؛ نسبت به برگزاری آزمون جهت انتخاب کارشناس رسمی استاندارد (شخص حقیقی) در سراسر کشور اقدام نماید.

دانلود منابع و نمونه سوالات عمومی و تخصصی پایین صفحه مراجعه کنید.

کارشناس استاندارد

وظیفه کارشناس استاندارد بررسی و ارزیابی استانداردها و مقررات مرتبط با یک صنعت یا حوزه خاص است. این فرد مسئول بررسی استانداردهای موجود، تهیه و به‌روزرسانی استانداردهای جدید، ارائه راهنماها و آموزش‌های مرتبط با استانداردها، و همچنین نظارت بر اجرای استانداردها در سازمان‌ها و شرکت‌ها است. کارشناس استاندارد در نظر دارد که صنعت یا حوزه خاص را بهبود بخشد و اطمینان حاصل کند که فعالیت‌ها و محصولات مطابق با استانداردهای معتبر و اصول مربوطه انجام می‌شوند.

شایان ذکر است این آزمون جنبه استخدامی نداشته و سازمان ملی استاندارد ایران تعهدی نسبت به ارجاع کار به کارشناسان پذیرفته شده را نخواهد داشت و صرفا در مواقع مورد نیاز از خدمات آنان استفاده می نماید.

زمینه های فعالیت کارشناس استاندارد عبارتند از :

1-استاندارد سازی شامل : تدوین – آموزش – ترویج استاندارد و توان افزایی

2-ارزیابی انطباق

3-اندازه شناسی

4-تایید صلاحیت

شرایط انتخاب زمینه فعالیت کارشناس استاندارد

داوطلب در صورت احراز شرایط به شرح ذیل مجاز به انتخاب فعالیت و ثبت نام در آزمون می باشد.

استانداردسازی-تدوین استاندارد: ارائه مستندات مبنی بر مشارکت در تدوین حداقل 2 موضوع استاندارد ملی به عنوان دبیر و یا رئیس کمیسیون فنی تدوین استاندارد ملی یا دبیری فعال و موثر 2 کمیته فنی متناظر و یا 4 سال دبیری فعال و موثر حداقل یک کمیته فنی متناظر یا حداقل یک سال مدیر کمیته فنی بین المللی / منطقه ای و یا حداقل 3 عضویت در کمیسیون فنی مرتبط با رشته تخصصی درخواستی.

تذکر: اعضای هیئت علمی داوطلب زمینه “تدوین استاندارد” با داشتن سابقه مشارکت و همکاری در تدوین حداقل 2 موضوع به عنوان دبیر/رئیس/ عضو کمیسیون فنی تدوین استاندارد و یا داشتن مقاله پژوهشی در زمینه استانداردسازی و رشته مورد درخواست و تقاضا مجاز به انتخاب این زمینه فعالیت می باشند.

استانداردسازی-آموزش، ترویج استاندارد و توان افزایی: ارائه مستندات مبنی بر سابقه تدریس حداقل 100 ساعت آموزش تخصصی موثر و مرتبط در 2 سال اخیر از مراجع ذیصلاح قانونی.

ارزیاب انطباق:

ارائه حداقل 3 سال سابقه همکاری موثر و مشارکت در زمینه “ارزیابی انطباق” در رشته تخصصی درخواستی و هر یک از گرایش های مربوط به آن رشته در سازمان، پژوهشگاه، واحدهای تولیدی، خدماتی و یا در نهادهای تایید صلاحیت شده.

اندازه شناسی: ارائه حداقل 3 سال سابقه همکاری موثر و مشارکت در زمینه « اندازه شناسی» در رشته تخصصی درخواستی و هر یک از گرایش های مربوط به آن رشته سازمان، پژوهشگاه، واحدهای تولیدی، خدماتی و یا در نهادهای تایید صلاحیت شده.

تایید صلاحیت: ارائه سوابق موثر مطابق با پیوست های شماره 5 و 6 روش اجرایی مذکور.

تذکر: شرایط پذیرش نخبگان دارای تاییدیه از بنیاد ملی نخبگان ، توسط سازمان ملی استاندارد ایران تسیل می گردد.

تذکر3: دارندگان سابقه کار تخصصی و یا مدیریتی در سازمان/پژوهشگاه و سایر دستگاههای ارایی، فقط درصورت قطع ارتباط استخدامی (بازخرید، بازنشسته و انتقالی ) با سازمان محل اشتغال خود می توانند با رعایت ضوابط مندرج در روش اجرایی مذکور جهت دریافت پروانه کارشناسی اقدام نمایند.

منابع کارشناس استاندارد

منابع عمومی:

1-قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد

2-استاندارد INSO-ISO 9000 سیستمهای مدیریت کیفیت-مبانی و واژه گان

3-استانداردINSO-ISO-IEC-17000 ارزیابی انطباق-واژگان و اصول عمومی

4-روش اجرایی فرایند انتخاب کارشناس رسمی استاندار د به شماره مدرک ۲۶۶ /۱۴۳/ ر مورخ ۱۸/ ۰۲/ ۱۴۰۲

5-بیانیه گام دوم انقلاب مورخ 1397/11/22

منابع اختصاصی کارشناس استاندارد

1-استانداردسازی

2-تایید صلاحیت

3-اندازه شناسی

4-ارزیابی انطباث


2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up